Bespaartool – gratis hulpmiddelen om te besparen

Gepubliceerd in Bespaartips / 17 januari 2017
Disclaimer: deze post kan affiliate links bevatten, meer info.


Bewust omgaan met wat je hebt is belangrijk. Verspillen is zonde.

Hoe bespaar jij energie?

En hoe weet jij of je besparing iets opbrengt?

Dit zijn enkele websites of diensten waarvan ik gebruikmaak om te besparen, of om na te gaan of mijn besparingen ook iets opbrengen. Laat het me weten als jij nog een andere bespaartool kent. Ik voeg ze graag toe!

Bespaartool: Energie ID

Wat doet het?
Energie ID is een website waar je je energieverbruik kan bijhouden door je meterstanden in te geven. De eerste dag van elke maand krijg je een herinnering om je meterstanden in te geven. Je kan je eigen verbruik opvolgen, maar je kan ook anoniem vergelijken met andere gelijkaardige woningen in je buurt. Je zal bewuster omgaan met je energie én je water.

Wat moet je ervoor doen?
Je geeft elke maand je meterstanden in. Ik noteer ze elke 2 weken op een papier (ze staan heel toegankelijk in de garage) en vul ze om de 2 maanden in op de website. Je kan meterstanden van het verleden toevoegen. Als je meters moeilijk bereikbaar zitten, probeer ze dan toch eens per maand of tweemaandelijks te noteren. Het helpt je om bewuster te worden van je verbruik.

Vergelijk je meterstanden jaar na jaar, en met anderen. Hou je besparingen eenvoudig bij.

Mijn ervaring.
Het is een goede manier om bewust te worden van je verbruik, maar je kan ook kijken wat je acties opbrengen. Ik vul mijn meterstanden al 2 jaar in en ik heb mooie grafieken en vergelijkingsmateriaal. Zo kan ik duidelijk zien dat de wasdraad een goed idee was (ik gebruik de droogkast nog amper) en dat onze nieuwe ramen met hoogrendementsglas echt wel een verschil maken. Het renoveren van de keuken met zuinigere apparaten en led verlichting leverde ook meteen een daling op.
Voor het waterverbruik hebben we onze lekkende wc laten maken (wat een verschil!) en douchen we niet meer elke dag (10% winst!).

Bespaartool: Renteopdevoet.be

Wat doet het?
Renteopdevoet.be is een gratis tool om de beste rente bij een bank te verkrijgen. Doordat iedereen er zijn verkregen en onderhandelde rentes kan plaatsen, kan je kijken welke bank je op die moment de beste rente aanbiedt. Het kan je geld besparen, en ook tijd.

Mijn ervaring.
Ik heb deze zoeker gebruikt bij het aanvragen van onze woonlening, en 2 jaar later bij het onderhandelen van een herfinanciering. Doordat ik kon zien welke banken op die moment de laagste rentes boden (en hoeveel die waren), hoefde ik maar enkele banken te contacteren. In plaats van er 10 tegen mekaar uit te spelen, kon ik meteen een selectie van 3 banken én mijn huidige bank maken, en hen tegen mekaar uitspelen. Toch een besparing van enkele uren, én enkele tiende procenten.

Uiteraard heb ik al mijn verkregen rentes ook geplaatst op de website, dat kan anoniem. Uiteindelijk help je daar ook andere mensen mee.

Manieren om je te helpen besparen, die gratis zijn.

Welke gratis bespaartools gebruik jij om geld te besparen?
Heb je al gedacht aan een herfinanciering?

Laat me weten als ik nog een bespaartool kan toevoegen.

 

 

De allerbeste bespaartips recht in je inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg wekelijks de beste spaar- en bespaartips recht in je inbox.

Wij houden niet van spam! Niet tevreden? Schrijf je uit. Powered by ConvertKit

Geef een reactie