Geld verdienen met bloggen: de email lijst.

Gepubliceerd in Bijverdienen bloggen / 21 september 2017
Disclaimer: deze post kan affiliate links bevatten, meer info.


De meest effectieve manier om een product te verkopen via je blog, is door een emaillijst samen te stellen. Je kan je eigen producten of die van een ander promoten en hopelijk ook verkopen.

Want de lezers van je blog die zich aanmelden op je emaillijst (of nieuwsbrief) kan je gemakkelijker overtuigen om een product te kopen dat jij aanraadt.

Een lezer die voor de eerste maal je blog leest, zal niets kopen. Het zijn de lezers die elke keer opnieuw komen, en die je leren kennen én leren vertrouwen, die uiteindelijk een product kopen dat jij aanraadt.

Dus, zo’n emaillijst beginnen, hoe doe je dat?

Hallo Convertkit!

Als een lezer van mijn blog zich aanmeldt op de nieuwsbrief, dan gaat dat via Convertkit. En alles verloopt automatisch. Heerlijk!

Convertkit is een email platform gericht op bloggers.

Bloggers schrijven doorgaans over meerdere onderwerpen, en met Convertkit kan je je lezers in de watten leggen door enkel zij die geïnteresseerd zijn in onderwerp A, ook enkel die emails te laten ontvangen.

Ik blog over

  1. Besparen
  2. Bijverdienen
  3. Thuisblijfmama

Iemand die alleen artikels leest over bijverdienen, wil misschien geen emails krijgen over thuisblijfmama’s. Door de slimme automatisaties kan ik dus elke lezer taggen, en daardoor alleen emails sturen die hij/zij wil lezen.

Je moet zelf de tags creëren (éénmalig), en zelf de emails schrijven, en verder verloopt het automatisch.

De mogelijkheden.

Je kan taggen.

Iemand die zich inschrijft via de opt-in ‘takenkaart’, krijgt een tag: takenkaart.

Als ik een goed artikel van iemand anders lees, waarvan ik overtuigd ben dat mijn lezers het ook willen lezen, dan kan ik alleen hen, met die tag, mailen. Zo hoef ik niet al mijn nieuwsbrief leden lastig te vallen met informatie die ze niet willen lezen.

Want als jij mails krijgt die je niet aanspreken, blijf jij dan lid van de nieuwsbrief?

Eerlijk? Ik niet.

En daarom is Convertkit zo handig. Het helpt mij mijn lezers in de watten te leggen (want daar draait het om) én tegelijk neemt het enorm veel tijd uit mijn handen. Alles gaat automatisch.

Je kan email reeksen schrijven.

Iedereen die zich aanmeldt voor de nieuwsbrief op mamametminder, krijgt een reeks van 5 welkom emails te lezen.

Omdat ik mijn wekelijkse nieuwsbrief op vrijdag verzend, kan ik de optie inschakelen om mijn reeksen nooit op een vrijdag te versturen. (Mijn lezers mogen niet overdonderd worden met informatie.)

Ik kan er zelfs voor kiezen om mijn wekelijkse nieuwsbrief enkel te versturen nadat de welkomstserie is afgerond. De mogelijkheden zijn bijna onbeperkt.

Ik kan ook voor elke opt-in (takenkaart, weekplanner, bespaartips) een aparte welkomstserie schrijven. Zo kan ik mijn publiek nog betere artikels aanraden, en worden ze nog meer verwend met relevante tips.

Converkit is mijn keuze als emailprogramma. Het is gemaakt voor bloggers en het is heel veelzijdig.

En een onbeperkt aantal opt-ins creëren.

Voor elk thema, of elk onderthema kan je een gratis download (freebie, opt-in) maken die je dan linkt aan een bepaalde nieuwsbriefserie. Zo kan je je lezers gratis dingen geven én helpt het je om je lezers gemakkelijk naar de juiste nieuwsbrieven te leiden.

Zo kan je je lezers verwennen met alleen die informatie die ze nodig hebben, en lukt het je beter om een vertrouwensband te creëren waardoor je op termijn gemakkelijker producten kan verkopen.

Hou bij wat werkt en wat niet werkt.

Converkit is mijn keuze als emailprogramma. Het is gemaakt voor bloggers en het is heel veelzijdig.

Alle nieuwsbrieven die je verstuurt komen samen in een overzicht. In dat overzicht lees je hoeveel % van de lezers je brief heeft opengedaan, hoeveel er is doorgeklikt en hoeveel uitschrijvingen je kreeg.

Als je doorklikt op de titel van de nieuwsbrief krijg je nog meer statistieken te zien. Wie waar op doorklikt enzoverder.

Uiteraard kan je al je nieuwsbrieven op voorhand schrijven en inplannen. In dit voorbeeld heb ik er geen gepland, maar meestal staan er 2 of 3 in de wachtrij.

Wat vind ik er fijn aan?

Ik vind het suuuper handig dat alles ingepland en geautomatiseerd kan worden.

Oké, ik schrijf nog steeds alle nieuwsbrieven zelf, en ik maak alle formulieren zelf aan. Maar dat is maar éénmalig werk (en na de eerste keer proberen gaat het echt snel!).

Ik heb weinig technische kennis, en dit kon ik zelfs zonder veel hulp zelf opstellen. Ik heb 1 gids deels gevolgd, en verder ging het vanzelf. Het is echt eenvoudig om alles zelf te doen. Je kan haast niets verkeerd doen (ik toch niet)!

En Convertkit werkt ook zonder problemen samen met WordPress (mijn blogplatform). Een simpele plugin van Converkit zelf installeren en je kan met een klik onder elke post bepalen welk formulier je op die pagina wil tonen. Handig? Zeker!

De prijs is niet min, het startplan is $29 of €25 per maand. Dit is (naast mijn webhosting) het enige waar ik voor betaal. En ik vind het echt waar voor zijn geld. Het neemt zooooveel tijd uit mijn handen, zodat ik kan focussen op dingen die belangrijker zijn (zoals productontwikkeling, affiliate marketing en bloggen).

Heb je nog vragen, stel ze in de reacties of mail me. Ik beantwoord graag al je vragen.

Lees ook: Beginnen met bloggen doe je zo!

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

De allerbeste bespaartips recht in je inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg wekelijks de beste spaar- en bespaartips recht in je inbox.

Wij houden niet van spam! Niet tevreden? Schrijf je uit. Powered by ConvertKit

Geef een reactie