Blog inkomsten april 2018

Gepubliceerd in Bijverdienen bloggen, Cijfers / 2 mei 2018
Disclaimer: deze post kan affiliate links bevatten, meer info.


Ik vind het niet erg om mijn cijfers te tonen. En in dit inkomstenrapport doe ik net dat! Ik geef je een overzicht van mijn blog; alle inkomsten en uitgaven die ik heb, en alle stats die erbij horen. Zo kan jij vergelijken wat jouw blog doet op inkomstenvlak. Wat zijn mijn blog inkomsten in april?

Ik durf transparant te zijn in mijn inkomen. Het is tijd om die geheimdoenerij over inkomsten en lonen te stoppen. Wees eerlijk, dat maakt het zoveel gemakkelijker!

Als jij ook een inkomstenrapport hebt op jouw blog, en je wil hier vermeldt worden, stuur me een mail of zet een reactie hieronder.

Klik hier voor de lijst van alle inkomstenrapporten.

Het waarom?

Begin 2017 las ik heel veel inkomstenrapporten van heel veel andere (Engelstalige, VS) bloggers en dat zette mij aan om te denken over een eigen blog. Ik ben van mening dat als een ander het kan, ik het zeker ook moet kunnen.

Ik had in het verleden al meerdere websites gehad. Zeer succesvolle en minder succesvolle. Maar ik had er nooit geld mee verdiend, het was een hobby. (Ik wist zelfs niet dat ik er geld mee kon verdienen!)

Deze keer zou ik het anders aanpakken, en mijn blog van dag 1 behandelen als een bedrijf dat omzet zal maken. Het was/is mijn doel om met mijn blog thuis te kunnen werken, er dus een loon uit te halen als zelfstandige.

Ik wil thuis zijn voor mijn kinderen, de manier waarop maakt mij niet uit. Ik werk graag en hard en kan me echt op een project gooien en er alles uithalen wat er in zit. Op voorwaarde dat ik denk dat het het waard is. En dat deed ik met mamametminder. Ik probeerde er alles uit te halen dat er in zat, en dat betekende ook dat ik zou moeten investeren. Het werd tijd om creatief bij te verdienen en alles in mijn blog te steken.

Want als die andere bloggers heel succesvol kunnen zijn, dan moet ik dat ook kunnen. Ik wist dat het een project van lange adem zou worden (en dat is het ook), maar het loont voor mij. En misschien voor jou ook.

Wil jij leren bloggen? Ga dan door mijn snelcursus, en leer alles over het opzetten en starten van een succesvol blog.

Ik wil met deze inkomstenrapporten vooral andere mama’s en papa’s inspireren om anders te denken, en meer thuis te kunnen zijn voor hun kinderen.

Hoe begon ik?

Het onderwerp wist ik meteen! Ik ben een heel zuinig iemand en mijn omgeving niet. Het werd mij al snel duidelijk dat ik wou bloggen over besparen en creatief bijverdienen. En dat deed ik ook.

Ik publiceerde mijn eerste artikel op 17 januari 2017. Het duurde 2 maanden vooraleer ik durfde reclame maken voor mijn blog, want ik was onzeker. In maart 2017 had ik ongeveer 20 artikels gepubliceerd en kreeg ik mijn eerste lezers. Ik zette 100% in op Pinterest marketing en kwam in juni 2017 uit op ongeveer 1000 lezers per week. Dat vond ik veel en ik vond dat ik best succesvol was!

Investeringen

In juni 2017 nam ik een abonnement op Convertkit, zodat ik emailadressen kon verzamelen en gericht marketing naar mijn nieuwsbrieflezers kon doen. Dat was mijn eerste investering. €25 per maand is niet niks, zonder inkomsten. (Ik probeerde eerste MailChimp, maar dat was niks voor mij.)

In juli 2017 kocht ik EBA (Elite Blogging Academy, zo’n €750) en ik ben er tot op vandaag nog steeds mee bezig. Ik zou er meer tijd in moeten stoppen, want het werkt!

Oktober 2017 was er de Ultimate Blogging Bundle met 90+ ebooks en cursussen van succesvolle bloggers. Ik raad deze ten zeerste aan, gezien je alles bij mekaar zo’n 95% bespaard! En de e-books en cursussen zijn overigens top kwaliteit. Als je je aanmeldt op de bloggersnieuwsbrief, dan krijg je de melding wanneer deze bundel weer te koop is (bovenop andere zeer waardevolle informatie).

Bloginkomsten april ’18

Het heeft 1 jaar geduurd vooraleer ik geld kon verdienen met mijn blog. Ik wijt het vooral aan de angst om te falen die ervoor gezorgd heeft dat ik niet durfde om producten te lanceren en meer.

Ik leef nochtans volgens het motto: “Wat een ander van je denkt, gaat je niks aan.” Maar het is soms toch moeilijk om het waar te maken. En deze keer had ik het er moeilijk mee.

Het allergrootste struikelblok voor mij was: Wat als ik faal? Ben ik wel goed genoeg?

Dat gevoel heb ik nog steeds. Dus ik lanceer nu producten, terwijl ik angst heb om te falen, om niet goed genoeg te zijn. Die angst hoeft mij niet (meer) te verlammen. Ik ben niet die angst. Dus ik lanceer nu producten, en daar ben ik blij om!

 

Geld verdienen met bloggen, is het mogelijk? Ik zeg ja en ik gun je een kijkje in mijn persoonlijke bloginkomsten. Wat verdiende ik met mijn blog in april 2018?

Lezers en sociale media

In april 2018, had mijn blog:

 • 37k lezers
 • 48k pageviews
 • 109 Facebook volgers
 • 509 Pinterest lezers (* Pinterest is van strategie veranderd)
 • 965 Nieuwsbrieflezers (Convertkit)

Pinterest had voorheen veel belang aan het aantal volgers die je opbouwde, maar nu is dat niet meer zo. Iemand met 5 volgers kan een even groot bereik halen als iemand die 1000 volgers heeft. En dat is heel erg goed voor nieuwe bloggers/bedrijven die Pinterest willen inzetten.

Wil je weten hoe ik op 1 week tijd 100k lezers op Pinterest bijkreeg? Alles wat je over Pinterest en Pins wil weten lees je in dit nieuwe artikel!

Waar komt mijn traffic vandaan?

 • 85% komt van Pinterest
 • 8% komt rechtstreeks
 • 5% komt van zoekmachines
 • 2% komt variabel of kan niet getraceerd worden

Inkomsten

Deze bedragen zijn inclusief BTW. Dit is niet wat ik verdien, maar wel wat ik omzet. Een deel van deze bedragen zijn in eerdere maanden verdient, maar worden nu pas uitbetaald (door een betalingsvertraging). Ik vermeld alles zoals het op mijn rekening gestort wordt (voor een duidelijker overzicht).

Ik heb een BTW nummer aangevraagd. Ik ben niet BTW plichtig omdat ik een lage omzet draai. Ik zal een ander hoofdberoep hebben, en deze blog in ‘bijberoep’ doen. Ondanks zal ik nog steeds een voldoende lage omzet draaien om geen BTW te hoeven afstaan (in België).

Ik hoef geen 21% BTW af te dragen. Ik draag wel 22% sociale bijdragen af en 35% personenbelasting (geschat). In totaliteit is 57% van mijn inkomsten dus niet van mij. 40% hou ik als inkomen, 60% gaat op een spaarboekje voor de belastingen en afrekeningen volgend jaar. Hoogstwaarschijnlijk is dat te veel, maar dan is dat een mooie bonus, nietwaar?

Eigen producten

Prijs van het verkopen van de boeken, min de fees (onkosten) voor stripe en paypal.

Totaal: € 57,61

Andere Inkomsten

Totaal: € 86,56

Als we deze bedragen samentellen heb ik in april € 144,17 verdiend met mijn blog. Deze verdiensten zijn bruto, ik moet dus 57% (schatting) afdragen aan sociale bijdragen en belastingen. Ik heb ook uitgaven voor mijn blog.

Totaal inkomsten: € 144,17

Uitgaven

In 2017 investeerde ik € 947 in opleidingen. Hosting (one.com), email, advertenties, domeinnaam enzoverder kostten me € 388 in 2017.

Ik heb een lening aan mezelf van € 1335, die ik dit jaar wil terugbetalen.

Ik betaal bepaalde dingen op jaarbasis, daardoor komen er bepaalde uitgaven maar 1 keer voor in een jaar (zoals hosting, WP Theme, enzoverder)

Terugkerende kosten

 • Convertkit: € 26 – Nieuwsbrieven en emailmarketing, voor en door bloggers (29$).
 • SendOwl: € 8,40 – Voor het verkopen van mijn digitale producten. Eenvoudig in gebruik, compatibel met Stripe en Paypal en een lage maandelijkse vaste kost (onafhankelijk van je verkoop). (9$)
Totaal: € 34,40

Extra kosten

Deze maand niets extra uitgegeven.

Totaal uitgaven:  € 34,40

Wil je weten wat ik in april 2018 verdiende met mijn blog? Lees dan mijn bloginkomsten met allerlei statistieken zodat je kan vergelijken. Bijverdienen met bloggen.

Wat was goed?

Het starten van een sales funnel (een automatisch verkoopsysteem) voor mijn boek heeft wonderen gedaan en zorgt voor minder werk, en wederkerende inkomsten. Deze sales funnel ga ik nu toepassen op andere producten.

De gratis cursus gaat hard. Ondertussen hebben al meer dan 100 personen deze cursus doorgewerkt, ook weer zonder al te veel marketing. Schrijf je hier in voor de gratis: In 10 dagen Bewuster Leven Cursus. Deze cursus legt de basis van mijn nieuwe bedrijf.

Daarnaast is er ook een ander gloednieuw werkboek in de maak. Ik ben er super enthousiast over, omdat heel veel van de lezersbrieven hier op betrekking hebben. Het nieuwe werkboek is speciaal voor personen met een koopverslaving. Zij die een winkel binnengaan voor 1 iets en buitenkomen met een kar vol onnodige spullen. (of online te veel shoppen, teveel kleren hebben enz)
Het behandeld niet alleen het WAAROM van je koopgedrag, maar geeft je ook een super duidelijk en haalbaar stappenplan om ervan af te komen. We nemen bovendien ook je schulden onder handen (als je die hebt) en leren je sparen en te budgetteren. Hou zeker je mail in de gaten, want komende weken leer je meer over dit boek. Aanmelden voor de VIP lijst kan hier.

Achter de schermen is heel veel werk verzet én ik heb enkele nieuwe artikels gepubliceerd. Ik hoop dit tempo vol te kunnen houden (2 artikels per week). In combinatie met 1 nieuw product per maand.

De nieuwe Pinterest strategie doet wonderen! Niet alleen heb ik veel meer bereik op Pinterest, ik heb ook veel meer lezers op dit blog én véél meer inschrijvingen op de nieuwsbrief (opmerkelijk veel meer!) Lees hier mijn nieuwe strategie.

Wat kon beter?

De paasvakantie heb ik totaal niet goed ingeschat en heb daardoor bijna 2 weken niet kunnen werken. Als thuiswerkmama moet ik nog een goede balans leren tussen werken en tijd voor m’n kinderen. 2 Dagen zonder kinderen zou heel erg veel helpen.

Ik heb daardoor geen 2 artikels per week kunnen publiceren. Gewoonweg te weinig tijd.

Mijn andere cursussen die ik neem (persoonlijke ontwikkeling, bloggen etc) nemen te veel tijd in beslag. Ik moet een betere balans vinden tussen opleiding, werken, huishouden en kinderen. En vrije tijd ook ergens zien te vinden.

Nog niet alle artikels zijn toegevoegd aan de juiste categorieën, maar de overgrote meerderheid is nu wel rechtstreeks te vinden.

 

Mijn doelen voor mei.

Ik wil minstens 1 nieuw product lanceren, dat is in de maak! Hoera!

Doelen voor lezers/sociale media

Op zoek gaan naar meer groepsborden over opvoeden op Pinterest. (Ken je een bord, of wil je me uitnodigen? Zet het in de reacties hieronder!)

 

Wat wil jij nog weten van mij? Stuur me een email of zet het in de reacties!

 

Verder lezen:

 

Het beste blognieuws!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het beste blognieuws en mijn inkomsten in je mailbox geleverd.

Wil je leren bloggen? Ik leer het je!

Wij houden niet van spam! Niet tevreden? Schrijf je uit. Powered by ConvertKit

Geef een reactie