Blog inkomsten maart 2018

Gepubliceerd in Bijverdienen, Bijverdienen bloggen / 4 april 2018
Disclaimer: deze post kan affiliate links bevatten, meer info.


Ik vind het niet erg om mijn cijfers te tonen. En in dit inkomstenrapport doe ik net dat! Ik geef je een overzicht van mijn blog; alle inkomsten en uitgaven die ik heb, en alle stats die erbij horen. Zo kan jij vergelijken wat jouw blog doet op inkomstenvlak. Wat zijn mijn blog inkomsten in maart?

Ik durf transparant te zijn in mijn inkomen. Het is tijd om die geheimdoenerij over inkomsten en lonen te stoppen. Wees eerlijk, dat maakt het zoveel gemakkelijker!

Als jij ook een inkomstenrapport hebt op jouw blog, en je wil hier vermeldt worden, stuur me een mail of zet een reactie hieronder.

Klik hier voor de lijst van alle inkomstenrapporten.

Het waarom?

Begin 2017 las ik heel veel inkomstenrapporten van heel veel andere (Engelstalige, VS) bloggers en dat zette mij aan om te denken over een eigen blog. Ik ben van mening dat als een ander het kan, ik het zeker ook moet kunnen.

Ik had in het verleden al meerdere websites gehad. Zeer succesvolle en minder succesvolle. Maar ik had er nooit geld mee verdiend, het was een hobby. (Ik wist zelfs niet dat ik er geld mee kon verdienen!)

Deze keer zou ik het anders aanpakken, en mijn blog van dag 1 behandelen als een bedrijf dat omzet zal maken. Het was/is mijn doel om met mijn blog thuis te kunnen werken, er dus een loon uit te halen als zelfstandige.

Ik wil thuis zijn voor mijn kinderen, de manier waarop maakt mij niet uit. Ik werk graag en hard en kan me echt op een project gooien en er alles uithalen wat er in zit. Op voorwaarde dat ik denk dat het het waard is. En dat deed ik met mamametminder. Ik probeerde er alles uit te halen dat er in zat, en dat betekende ook dat ik zou moeten investeren. Het werd tijd om creatief bij te verdienen en alles in mijn blog te steken.

Want als die andere bloggers heel succesvol kunnen zijn, dan moet ik dat ook kunnen. Ik wist dat het een project van lange adem zou worden (en dat is het ook), maar het loont voor mij. En misschien voor jou ook.

Wil jij leren bloggen? Ga dan door mijn snelcursus, en leer alles over het opzetten en starten van een succesvol blog.

Ik wil met deze inkomstenrapporten vooral andere mama’s en papa’s inspireren om anders te denken, en meer thuis te kunnen zijn voor hun kinderen.

Hoe begon ik?

Het onderwerp wist ik meteen! Ik ben een heel zuinig iemand en mijn omgeving niet. Het werd mij al snel duidelijk dat ik wou bloggen over besparen en creatief bijverdienen. En dat deed ik ook.

Ik publiceerde mijn eerste artikel op 17 januari 2017. Het duurde 2 maanden vooraleer ik durfde reclame maken voor mijn blog, want ik was onzeker. In maart 2017 had ik ongeveer 20 artikels gepubliceerd en kreeg ik mijn eerste lezers. Ik zette 100% in op Pinterest marketing en kwam in juni 2017 uit op ongeveer 1000 lezers per week. Dat vond ik veel en ik vond dat ik best succesvol was!

Investeringen

In juni 2017 nam ik een abonnement op Convertkit, zodat ik emailadressen kon verzamelen en gericht marketing naar mijn nieuwsbrieflezers kon doen. Dat was mijn eerste investering. €25 per maand is niet niks, zonder inkomsten. (Ik probeerde eerste MailChimp, maar dat was niks voor mij.)

In juli 2017 kocht ik EBA (Elite Blogging Academy, zo’n €750) en ik ben er tot op vandaag nog steeds mee bezig. Ik zou er meer tijd in moeten stoppen, want het werkt!

Oktober 2017 was er de Ultimate Blogging Bundle met 90+ ebooks en cursussen van succesvolle bloggers. Ik raad deze ten zeerste aan, gezien je alles bij mekaar zo’n 95% bespaard! En de e-books en cursussen zijn overigens top kwaliteit. Als je je aanmeldt op de bloggersnieuwsbrief, dan krijg je de melding wanneer deze bundel weer te koop is (bovenop andere zeer waardevolle informatie).

Bloginkomsten feb ’18

Het heeft 1 jaar geduurd vooraleer ik geld kon verdienen met mijn blog. Ik wijt het vooral aan de angst om te falen die ervoor gezorgd heeft dat ik niet durfde om producten te lanceren en meer.

Ik leef nochtans volgens het motto: “Wat een ander van je denkt, gaat je niks aan.” Maar het is soms toch moeilijk om het waar te maken. En deze keer had ik het er moeilijk mee.

Het allergrootste struikelblok voor mij was: Wat als ik faal? Ben ik wel goed genoeg?

Dat gevoel heb ik nog steeds. Dus ik lanceer nu producten, terwijl ik angst heb om te falen, om niet goed genoeg te zijn. Die angst hoeft mij niet (meer) te verlammen. Ik ben niet die angst. Dus ik lanceer nu producten, en daar ben ik blij om!

 

Wat verdient een blogger in maart? Alle cijfers op een rij van mijn blog - inkomsten, uitgaven en statistieken.

Lezers en sociale media

In maart 2018, had mijn blog:

Waar komt mijn traffic vandaan?

 • 85% komt van Pinterest
 • 8% komt rechtstreeks
 • 5% komt van zoekmachines
 • 2% komt variabel of kan niet getraceerd worden

Inkomsten

Deze bedragen zijn inclusief BTW. Dit is niet wat ik verdien, maar wel wat ik omzet. Een deel van deze bedragen zijn in eerdere maanden verdient, maar worden nu pas uitbetaald (door een betalingsvertraging). Ik vermeld alles zoals het op mijn rekening gestort wordt (voor een duidelijker overzicht).

Ik heb een BTW nummer aangevraagd. Ik ben niet BTW plichtig omdat ik een lage omzet draai. Ik zal een ander hoofdberoep hebben, en deze blog in ‘bijberoep’ doen. Ondanks zal ik nog steeds een voldoende lage omzet draaien om geen BTW te hoeven afstaan (in België).

Ik hoef geen 21% BTW af te dragen. Ik draag wel 22% sociale bijdragen af en 35% personenbelasting (geschat). In totaliteit is 57% van mijn inkomsten dus niet van mij. 40% hou ik als inkomen, 60% gaat op een spaarboekje voor de belastingen en afrekeningen volgend jaar. Hoogstwaarschijnlijk is dat te veel, maar dan is dat een mooie bonus, nietwaar?

Eigen producten

Totaal: € 72,80

Andere Inkomsten

 • Advertenties: € 106,60
 • Bol.com: € 0
 • Euroclix: € 10 (dit is een laddersysteem en is een schatting van deze maand)
 • Yoo.rs: € 10
Totaal: € 116,60

Als we deze bedragen samentellen heb ik in februari € 189,40 verdiend met mijn blog. Deze verdiensten zijn bruto, ik moet dus 57% (schatting) afdragen aan sociale bijdragen en belanstingen. Ik heb ook uitgaven voor mijn blog.

Totaal inkomsten: € 189,40

Uitgaven

In 2017 investeerde ik € 947 in opleidingen. Hosting, email, advertenties, domeinnaam enzoverder kostten me € 388 in 2017.

Ik heb een lening aan mezelf van € 1335, die ik dit jaar wil terugbetalen.

Ik betaal bepaalde dingen op jaarbasis, daardoor komen er bepaalde uitgaven maar 1 keer voor in een jaar (zoals hosting, WP Theme, enzoverder)

Terugkerende kosten

 • Convertkit: € 26 – Nieuwsbrieven en emailmarketing, voor en door bloggers (29$).
 • SendOwl: € 8,40 – Voor het verkopen van mijn digitale producten. Eenvoudig in gebruik, compatibel met Stripe en Paypal en een lage maandelijkse vaste kost (onafhankelijk van je verkoop). (9$)
Totaal: € 34,40

Extra kosten

 • Paypal: € 0,59  – Betaalkosten, berekend per betaling.
 • Stripe: € 3,90  – Betaalkosten (bancontact, ideal, …), berekend per betaling.
Totaal: € 4,49
Totaal uitgaven:  € 38,89

 

Wil je weten wat ik met mijn blog verdien + wat mijn statistieken zijn? Alles op een rij.

Wat was goed?

Sinds januari staan er advertentieblokken op mijn blog. Deze genereren inkomsten zonder al te hinderend te zijn voor mijn lezers. Tot nu toe nog geen klachten gehad, en de inkomsten zijn voldoende en in stijgende lijn om ze te laten staan.

De verkoop van mijn eerste boek loopt nog steeds goed. Ondanks het feit dat ik totaal geen marketing voor mijn boek deed, verkoop ik er nog steeds enkele per maand.

Het starten van een sales funnel (een automatisch verkoopsysteem) voor mijn boek heeft wonderen gedaan en zorgt voor minder werk, en wederkerende inkomsten.

De 40 dagen blogchallenge is goed verlopen. Ik heb ongeveer 20 nieuwe artikels online gezet, maar dat is toch nog een pak minder dan ik had verwacht.

Ik heb wel een gratis cursus online gezet, en ondertussen hebben al meer dan 40 personen deze cursus doorgewerkt, ook weer zonder al te veel marketing. Schrijf je hier in voor de gratis: In 10 dagen Bewuster Leven Cursus.

Het vervolg op Het 100 Euro Weekmenu is in aantocht. Het wordt een boek met 5 weekmenu’s. Deze weekmenu’s zullen minder dan €100 kosten, kindvriendelijk zijn én super gezond.
Je kan deze weekmenu’s keer op keer gebruiken. Je krijgt dus 35 avondrecepten en vele heerlijke recepten voor lunches en ontbijten. Je nu al aanmelden kan hier, zo mis je de lancering niet met grote kortingen!

Daarnaast is er ook een ander gloednieuw werkboek in de maak. Ik ben er super enthousiast over, omdat heel veel van de lezersbrieven hier op betrekking hebben. Het nieuwe werkboek is speciaal voor personen met een koopverslaving. Zij die een winkel binnengaan voor 1 iets en buitenkomen met een kar vol onnodige spullen. (of online te veel shoppen, teveel kleren hebben enz)
Het behandeld niet alleen het WAAROM van je koopgedrag, maar geeft je ook een super duidelijk en haalbaar stappenplan om ervan af te komen. We nemen bovendien ook je schulden onder handen (als je die hebt) en leren je sparen en te budgetteren. Hou zeker je mail in de gaten, want komende weken leer je meer over dit boek.

Wat kon beter?

Ik heb, door de start van een nieuw hoofdberoep en alle voorbereidingen, zeer weinig tijd in dit blog gestopt. Hierdoor heb ik te weinig nieuwe content, maar ook achter de schermen is er niet veel gebeurd. Ook de promotie op sociale media kon beter.

Net zoals vorige maand heb ik dit nog op de agenda staan:

Door een recente verandering van de thema’s op mijn blog, is nog niet alles goed gecategoriseerd, waardoor sommige artikels moeilijk of niet meer te vinden zijn (behalve via de zoekfunctie). Dat moet ik dringend aanpassen (de helft moet ik nog doen).

Het wordt tijd om EBA verder af te werken, zodat mijn blog een nog betere fundering heeft om een succesvol bedrijf te worden.

Nieuwe afbeeldingen maken voor de related posts (meer lezen) onderaan de blog.

Mijn doelen voor april.

 

Ik wil minstens 1 nieuw product lanceren.

Doelen voor lezers/sociale media

Op zoek gaan naar meer groepsborden over opvoeden op Pinterest. (Ken je een bord, of wil je me uitnodigen? Zet het in de reacties hieronder!)

 

Wat wil jij nog weten van mij? Stuur me een email of zet het in de reacties!

 

Verder lezen:

 

Het beste blognieuws!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het beste blognieuws en mijn inkomsten in je mailbox geleverd.

Wil je leren bloggen? Ik leer het je!

Wij houden niet van spam! Niet tevreden? Schrijf je uit. Powered by ConvertKit

Geef een reactie