Leer zelf je haren knippen – eenvoudig geld besparen.

Gepubliceerd in Bespaartips / 7 mei 2017
Disclaimer: deze post kan affiliate links bevatten, meer info.


Leer zelf je haren knippen. Dat bespaart pas geld!

Kostenberekening kappersbezoeken. Leer zelf je haar knippen en bespaar geld. Als je naar bovenstaande tabel kijkt, dan zie je meteen wat de kapper ons op jaarbasis kost. Bijna €400!! En wij hebben een kapper die geen extra’s aanrekent voor shampoo en dergelijke. Vroeger hadden we die wel. Een kappersbezoek kostte mij dan vaak rond €50! En dat om veel te lange haren in te korten.

Onze huidige kappersrekening op jaarbasis bedraagt nu €0!

Ja, nul Euro. Wij gaan niet meer naar de kapper. Ik doe het zelf. Ik knip ieders haar én het mijne.

Durf jij het ook aan? (Tip: het is niet moeilijk!)

Wat heb je nodig om haren te knippen?

Ik moet eerlijk toegeven dat ik heel blij ben dat ik de mannen hun haren kan knippen met een tondeuse. Op 15 minuutjes zien ze er weer opgefrist uit, en het is helemaal niet moeilijk om te doen.

Voor de heren gebruik ik dus een tondeuse en een kappersschaar. Ja, dat heb je echt nodig, maar dat is niet zo duur. Je hebt je investering na 2 keer zelf knippen helemaal terugverdient. En onze tondeuse en schaar gaan ondertussen al 5 jaar mee. Fantastische investering dus.

Welke tondeuse is geschikt?

Voor een beginner raadt ik deze tondeuse aan. Hij is niet duur (rond €50) en je kan er veel mee. De maximale haarlengte die je hiermee kan knippen is 23 mm. Er zit ook een handige kam bij en een haar schaar.

Wil je meer functies of wil je een langere kam, dan raad ik je deze tondeuse aan. De maximale haarlengte is 42 mm, de kwaliteit is zeer goed en de prijs is dus ook (iets) hoger (rond €90).

Welke kappersschaar is geschikt?

Voor de meisjes en mezelf gebruik ik een kappersschaar. Wil je meer opties zoals het uitdunnen van het haar, dan is dit setje misschien wel iets voor jou? (Dit heb ik zelf niet, ik knip enkel puntjes bij. Maar het heeft goede reviews.)

Hoe knip je korter haar met een tondeuse?

Als je je eigen haar met een tondeuse wil kort knippen, dan kan je dat gemakkelijk zelf doen.

Dit youtube filmpje laat je exact zien hoe je je haar zelf met de tondeuse kan knippen. Ook als je je kinderen of je man hun haar wil bijknippen, dan kan je uit dit filmpje veel leren.

Door zelf je haren te knippen kan je veel geld besparen. Met handige video en foto's.

Hoe knip je je lange haar?

 Ik heb een Pinterest bord speciaal voor het zelf knippen van lange haren.

Maar dit is mijn favoriete manier om mijn eigen haar te knippen. (Engelstalig, maar zeer goede foto’s!) Deze foto tutorial laat zien hoe je je haren recht knipt.

Wil je laagjes knippen, dan raadt ik je volgende blog aan, met super duidelijke (Engelstalige) video.

En als je nog twijfelt, dan kan ik je 1 hele goede raad geven: Gewoon doen! Ik heb het veel te lang uitgesteld, maar uiteindelijk heb ik me over mijn angst gezet. Ik heb de tutorial zo’n 20 keer bekeken, tot in de details bestudeert en dan heb ik de schaar genomen en ben ik begonnen. Wat bleek? Ik had nergens schrik voor moeten hebben, want het gaat als vanzelf.

Je weet pas wat je kan, als je het probeert. En heb je een speciale gelegenheid, dan kan je je nog steeds laten verwennen bij de kapper! (éénmalig uiteraard)

 

Durf jij het aan?

 

Je kan ook geld besparen door je eigen shampoo te maken.

Veel succes!

En laat me vooral weten wat het resultaat is!

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

De allerbeste bespaartips recht in je inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg wekelijks de beste spaar- en bespaartips recht in je inbox.

Wij houden niet van spam! Niet tevreden? Schrijf je uit. Powered by ConvertKit

Geef een reactie