Over mij – Wie is mamametminder?

Mama met minder: een blog over besparen en thuisblijven voor je kinderen, rondkomen met 1 loon

Ik ben Marieke, jonge dertiger en mama van 2 dochters. Naast onze meisjes, heb ik ook een stiefzoon en geregeld een nichtje op bezoek. Een vol huis, maar daar hou ik wel van. Ik ben superblij dat ik thuis kan blijven om voor mijn kinderen te zorgen, ik ben dus een thuisblijfmama (da’s hipper dan huisvrouw!).

Mijn man verdient geen bakken geld, maar een normaal loon (want dat is de eerste vraag die ik krijg).
Omdat we gelukkig zijn met minder, lukt het ons om met 1 loon rond te komen.

Ik ben opgevoed door mijn ouders met de middelen die zij hadden. En dat was niet veel. “Het geld is op.” Dat kregen we veel te vaak te horen. Maar we hadden het goed. Je kan niet alles hebben, en die les probeer ik ook aan onze kinderen mee te geven.

Wij leven zuinig omdat we dat willen, niet omdat dat moet.

Ik leef in de eerste plaats met minder omdat ik om de natuur geef, iets wat mijn mama mij altijd op het hart heeft gedrukt. Er is maar 1 Aarde, en we moeten er zorg voor dragen zodat onze kinderen en kleinkinderen er ook van mogen en kunnen genieten. Daarom leef ik met minder spullen, gebruik ik minder energie, minder water enzoverder. En het voordeel is dat je er ook heel wat geld mee bespaart!

Mijn missie is om ieder gezin een klein beetje zuiniger te maken, want alle beetjes helpen. En als we alle kleine beetjes optellen, dan kunnen we een groot verschil maken voor onze planeet.

Misschien vind jij dat niet belangrijk, en wil jij besparen om allerlei andere redenen. Dat is oké. Ik geef je mijn bespaartips die goed zijn voor mijn en jouw portemonnee (en stiekem ook voor de natuur).

Begin bij het begin en 1 tip per keer!

En ik geef je graag nog mijn favoriete quote meemama met minder

 

wat een ander van jou denkt,
gaat jou niks aan

 

Veel succes,
Marieke

 

Ik hoor graag wat jij denkt én waar jij hulp bij nodig hebt! Mail mij of volg mij:

mamametminder@gmail.com

 

PS: Meer weten over mij? Wij eten paleo en gebruiken natuurlijke shampoo (no-poo). Ik ben hoogsensitief en ik heb mijn denken verandert.
Ook een blog starten? Lees hier mijn startgids om te bloggen met alles wat je moet weten.

Inschrijven voor de wekelijkse nieuwsbrief?

Bewaren

Bewaren