Waarom mama met minder, en niet met meer?

Gepubliceerd in Over mij / 16 april 2018
Disclaimer: deze post kan affiliate links bevatten, meer info.


Ik wil je mijn persoonlijke verhaal vertellen, het verhaal achter mama met minder.

Ik krijg, naarmate mijn blog groeit, meer en meer de vraag waarom ik koos voor mama met minder, en niet met meer?

Het idee voor mijn blog ontstond in oktober 2016 (nu zo’n anderhalf jaar geleden). Ik was thuisblijfmama, zat diep in de put, ik had een relatie die op springen stond en mijn kinderen waren chaotisch (net zoals mijn huishouden). Ik had het totaal niet op een rij. Lol. Echt niet!

Ik kan daar nu om lachen, maar wat was het leven toen moeilijk voor mij.

Ik vond mijn stem niet, ik liet over me heen lopen en mijn lichaam en geest waren letterlijk uitgeput. Ik kwam voor het meest noodzakelijke nog uit de zetel, en dat was het dan.

Het persoonlijke verhaal achter de blog: mama met minder. Waarom koos ik niet: mama met meer? Waarom koos ik mijn thema's, en geen andere? Dat alles en veel meer!

Onbegrepen

Maar het ergste van al dat ik toen vond (en nu nog steeds eigenlijk) is dat ik onbegrepen werd.

Ik werd scheef bezien omdat ik mijn kind 2 jaar borstvoeding gaf, omdat ik paleo ging eten met mijn kinderen (met als redenering: wat aten onze voorouders? kan het niet natuurlijker?) en omdat ik ervoor vocht om thuis te kunnen blijven en mijn kind niet in de crèche te dumpen (waar ze overigens super ziek van werd, ze is hooggevoelig, dat wist ik toen niet).

Ik was alleen in mijn strijd met tegen de maatschappij te vechten. Ik kon het niet begrijpen, het moest anders.

Het duurde even vooraleer ik al die gevoelens kon loslaten. En 1 van de manieren om dat te doen, was om een blog te beginnen.

Bloggen was therapie

Mijn blog werd voor mij mijn uitlaatklep, en het kon me toen geen moer schelen of iemand hem zelfs zou lezen. De informatie zou er zijn, en iedereen mocht het lezen.

December 2016 kocht ik mijn domein, na lang denken. Mama met minder zou het zijn. (Mama met meer is zelfs nooit in mijn gedachten opgekomen).

De insteek achter de naam is dit:

  • leven met minder geld (maar met meer tijd)
  • leven met minder stress (maar met meer geluk)
  • leven met minder angst (meer plezier)
  • leven met minder spullen (meer ruimte)
  • enz

De insteek was positief, en gaf me ruimte om over veel onderwerpen te bloggen. In het begin blogde ik alleen over minder geld, en hoe je dat doet, wat de voordelen zijn enzoverder. En dat was een ideale uitlaatklep, gezien in mijn omgeving (op mijn man na) iedereen met zijn geld gooit alsof het snoepjes zijn, en dan achterover vallen als wij zeggen dat wij met ongeveer €1000 onze kosten (behalve lening) kunnen dekken. Ik probeerde hen te overtuigen om hun voet op de rem te zetten, maar ik gaf het op, het had geen zin.

En daarom begon ik te bloggen over minder geld.

In maart 2017 had ik vreemd genoeg veel lezers (zo’n 100 per dag, en dat na 2 maanden) en ik vond het wel leuk. Tegelijkertijd zat ik ook in een diepe diepe depressie en vroeg ik hulp. De hulp kwam uit zeer onverwachte hoek, maar goed, daar stond ik voor open.

Nieuwe thema’s

Het zou het begin zijn van mijn weg naar bewust opvoeden, bewuster eten en zou uiteindelijk leiden naar spiritualiteit en bewust zijn.

In juli 2017 ongeveer, verlegde ik mijn focus van besparen naar bewust opvoeden. Elke keer ik met een bepaald thema worstelde, schreef ik er artikels over. Nu weet ik dat ik die artikels aan mezelf schreef, ik kreeg ze door. Het was advies aan mezelf, die ik uiteraard ook toepaste en ik kreeg de resultaten die ik in het artikel beschreef. Het is een vorm van automatisch schrijven, iedereen kan dat leren, bij mij kwam het vanzelf.

In oktober 2017 had ik mijn huishouden onder controle, mijn kinderen waren opeens engeltjes en dan kwam het thema voeding aan bod. Ik word al geruime tijd geleid naar vegan/veggie, en mijn kinderen nog steeds naar paleo/veggie. We zijn er goed mee, zolang ik het volhou.

En daarom werd mijn focus weer verlegd naar gezond eten met een krap budget. Want wij leven nog steeds van 1 loon, en eten super gezond. En ook dit wordt weer zeer goed onthaald. Mijn boek verkoopt ook zeer goed en er komt binnenkort een tweede deel (5 weken gezond eten, met alle recepten, kooknamiddag en planning).

Nu ligt mijn focus weer op bewust worden, het hele proces dat je kan helpen. Ik werd geleid naar het schrijven van een mini cursus: In 10 dagen bewuster leven. Het is een cursus die best pittig is en jezelf confronteert met alles wat je diep in jezelf verborgen hebt. Wil je deze cursus ook nemen? Dan kan je je hier aanmelden.

Het persoonlijke verhaal achter de blog: mama met minder. Waarom koos ik niet: mama met meer? Waarom koos ik mijn thema's, en geen andere? Dat alles en veel meer!

Nieuwe job

Ik nam een job ‘Reiki therapeut’ aan en zal gaan lezingen geven over hoe we bewuster kunnen leven/opvoeden. Hoe kan je positiever denken en waarom zijn je kinderen je spiegels. Dat is mijn Zielsmissie en dat ga ik ook doen. In al mijn artikels wordt veel geknipoogd naar een andere manier van denken, en ik blijf die knipoog verwerken in al mijn artikels. (Men noemt dat ook: Zaadjes planten naar bewustzijn)

Ondertussen ben ik gelukkig, vrij van mijn depressie, veel gezonder, mijn huishouden is in orde, mijn kinderen zijn gelukkig en ik krijg mijn leven op orde. Het is mij gelukt, en mijn blog heeft daar veel mee geholpen. En daar ben ik jullie ook allemaal dankbaar voor. Jullie hebben mij helpen doorzetten, jullie geloven in mij, meer dan ik ooit kon geloven in mezelf. En soms is dat net wat je nodig hebt, iemand die in jou gelooft, wanneer je jezelf kwijt bent.

Dank je wel! Uit de grond van mijn hart!

Dus ja.. Mijn blog, mama met minder, is een uitlaatklep voor mij om te schrijven over alles wat mij dwarszit, over thema’s waar ik zeer veel over weet, maar niet kan delen in mijn omgeving. En heel veel van die informatie wordt zeer goed onthaald, door jullie.

Dankbaarheid

Als ik ’s morgens mijn mailbox opendoe en er staat een mail klaar: Lieve Marieke, Godzijdank dat ik je blog heb ontdekt want ik ….. Dan gaat mijn hart sneller slaan, en dan denk ik: Hier doe ik het voor. Om anderen te helpen, om het taboe te doorbreken, om anderen te laten zien dat ze niet alleen zijn met wat ze doormaken. Anderen zijn hun voorgegaan en zijn ook goed terecht gekomen. Dus waarom zou het jou niet lukken?

En zal ik van mama met minder, mama met meer maken?

Nee, dat denk ik niet. De insteek is nog steeds dezelfde, om te laten zien dat we met veel minder ook kunnen leven. En dat het best anders mag.

Vergeet niet, door welke miserie je nu ook gaat, er is altijd iemand die het je voordeed en goed is terecht gekomen!

Lees verder:

 

Herken jij je in mijn verhaal? Laat het me weten in de reacties!

 

In 10 Dagen Bewuster Leven

Schrijf je in voor de gratis email cursus: In 10 Dagen Bewuster Leven. Leer hoe je positiever denkt, hoe je je angsten voorbij gaat en hoe je vol zelfvertrouwen de dag kan beginnen.

Wij houden niet van spam! Niet tevreden? Schrijf je uit. Powered by ConvertKit

Geef een reactie