Zelf plasticine maken, recept plasticine

Gepubliceerd in doe het zelf, Opvoeden, Recepten / 12 juni 2018
Disclaimer: deze post kan affiliate links bevatten, meer info.


Mijn kinderen vinden plasticine geweldig. Zo geweldig dat ze er meerdere keren per week mee spelen. Maar al die potjes PlayDoh kopen werd een dure grap. Ik ging op onderzoek naar alternatieven en ik vond dit recept het meest eenvoudig. Mits enkele aanpassingen heb ik het ultieme plasticine recept gevonden.

Mijn supereenvoudig én snel recept om zelf playdoh te maken, met alledaagse ingrediënten. Alles kneden en klaar!

Recept Plasticine

Op zoek naar een goedkoop en gemakkelijk recept voor plasticine? Dit recept is op 5 minuten klaar en heeft enkel bloem, zout, olie en water nodig! PlayDoh zelf maken voor kinderen kan.Recept plasticine

  • 300 g bloem
  • 200 g zout
  • 4 eetlepel olie
  • 180 ml heet water (+ extra)
  • kleurstof

 

Voeg alles behalve de kleurstof samen in een kom en kneed heel goed door (totdat de bal fluweelzacht is). Indien de bal nog korrelig is, voeg dan een klein beetje water bij.

Verdeel de bal in kleinere ballen en geef elk deel een andere kleur, door middel van voedingskleurstof.

En voila, klaar!

Simpel? Ja!

Bewaren doe je in een doos of zak, eventueel in de koelkast. Deze plasticine is minstens 2 weken houdbaar. Hoe lang precies weet ik niet. Mijn kinderen mengen alles zo door mekaar dat na enkele malen spelen, alles bruin is. Dan maak ik gewoon nieuwe.

 

Werkt het recept voor jou? Laat het weten in de reacties!

Verder lezen:

 

Zelf plasticine maken is heel eenvoudig met dit recept. 5 minuten kneden en je bent klaar. Recept plasticine, zelf plasticine maken, playdoh maken.

Vragen in verband met zelf plasticine maken

Ik kreeg enkele vragen over dit recept en misschien stel jij je dezelfde vragen?

Welke voedingskleurstof is geschikt?

Ik gebruik kleurpasta, maar druppels gaan ook. Bekijk wat je in huis hebt.

In België vind je de kleurstof in Aveve. Zelf gebruik ik de kleurstof van Wilton, dat is een pasta met een mooie kleur. Plasticine eet je niet op, maar als je de kleurstof ook voor taart of zo wil gebruiken, dan heeft pasta het voordeel dat je véél minder moet gebruiken voor dezelfde kleur. Hoe meer kleurstof je gebruikt, hoe meer het de smaak van je gerecht beïnvloed.

Hoeveel kleurstof heb ik nodig?

Als je dit hele recept in 1 kleur wil maken, dan heb je ongeveer 25 druppels kleurstof nodig. Hoewel dit heel afhankelijk is van het merk dat je gebruikt én hoe fel je de kleur wil. Voor een pastelkleur heb je veel minder nodig.

Bij pasta gebruik je 4 schepjes met een tandenprikker.

Ik doe dit recept in 4, waardoor ik 4 verschillende kleuren heb. Voor elke bal gebruik ik 1 schepje kleurpasta, of een 7-tal druppels.

Welke bloem is hiervoor het best geschikt?

Ik koop de goedkoopste all-round bloem die ik kan vinden, gewone witte tarwebloem. Verder gebruik ik goedkoop zout (gewoon tafelzout) en gebruik ik zonnebloemolie (omdat ik die al heb).

Afhankelijk van de kwaliteit van de bloem kan het zijn dat je meer water nodig hebt. Elke bloemsoort neemt een andere hoeveelheid water op.

 

Heb je nog een andere vraag? Stel ze hieronder!

Gratis opdrachtenkaartjes.

Wil jij ook de opdrachtenkaartjes? Dat kan! Geef je emailadres door en ze worden recht in je inbox geleverd!

Ik hou niet van spam. Uitschrijven kan op elk moment. Powered by ConvertKit

Geef een reactie